De 10 dingen die ons elke week gelukkig maken

Gepubliceerd door Ms. Mill op

Waar wordt je elke week gelukkig van?

Schrijf je top 10 activiteiten op. Goed gejat van Scott Rieckens stelde ik deze vraag aan Mr. Mill. Mijn doel? Er achter komen of het pad naar financiële onafhankelijkheid nog steeds de beste weg is. En puur mijn nieuwsgierigheid bevredigen; want worden we van dezelfde dingen gelukkig of niet?!

Het koste ons 5 minuten om tegelijkertijd een lijstje op onze lijstjes-app in te vullen. Mr. Mill moest er even in komen, na mijn directe en dringende verzoek, maar dat ging helemaal prima. “Wat heb jij op 1?” vroeg ik. “Liefdevolle momenten met zoon, en jij?” vroeg Mr. Mill. “Naar het bos/park/ speeltuin met jou en zoon” reageerde ik. En zo gingen we ze 1 voor 1 af.

We kregen er steeds meer lol in naarmate bleek dat we veelal dezelfde punten opschreven. Ik weliswaar wat concreter en hij wat algemener. Maar de rode draden zijn duidelijk aanwezig in beide lijstjes:

Tijd voor elkaar, ons gezin, vrienden/familie en onszelf. En die tijd vullen met activiteiten die ons plezier, voldoening of rust brengen.

Tijd om blij te zijn

Gelukkig zijn is voor ons dus zeker niet duur. Maar het kost wel wat. Namelijk veel tijd. Als je er over nadenkt is tijd ons schaarste goed. Wij bevinden ons in de luxepositie dat geld niet schaars voelt en daar zijn we dankbaar voor. Tijd is echter voor ons een behoorlijke beperking op ons geluk.

Nu zijn we de afgelopen jaren al druk. Genoeg op ons bord en daarbij zijn we zijn het type mensen dat graag bezig is. We zijn hierin niet alleen. Burn-out en overspannenheid komen steeds vaker voor en vooral werkenden tussen 30 en 40 worden vaak getroffen. Dit zijn gevolgen van teveel en te lang onder spanning staan, zonder echt weer goed op te laden (lees: gebroken nachten, zieke kinderen, werkdruk, prestatiedrang en steeds minder echte connectie met mensen).

Tot nu toe gaat alles goed. We remmen op tijd af en het lukt ons om op te laden tussen de stressvolle momenten door. Maar het is iets waar ik de afgelopen tijd wel veel mee bezig ben. Waar besteed ik mijn tijd aan, en waarom? Wat levert het me op? Dan is financieel gewin natuurlijk heel concreet, maar geluk weegt ook zeker zwaar. En wat dacht je van gezondheid?

Het fijne is dat onze weg naar financiële onafhankelijkheid ons helpt bewust te zijn van onze investeringen. Niet alleen qua geld, maar dus ook investering van tijd, energie, aandacht etc. Het is een mindset die je aanneemt en die je moeilijk uitzet, is onze ervaring.

En als je onze lijstjes bekijkt, hoeft gelukkig zijn in ieder geval niet duur te zijn…:)

De 10 dingen die ons elke week gelukkig maken

MS MILL

Bos/park/speeltuin met jou&zoon

Kroelen/knuffelen met jou&zoon

Zoon dingen leren

Lekker rustig samen ontbijten

Tijd met familie en vrienden

Voortgang op 1 van onze projecten

Naar de stad, ijsje & mensen kijken

Datenights

Nieuwe dingen leren

Uitgebreid bakken en koken

MR MILL

Liefdevolle momenten met zoon

Liefdevolle momenten met jou

Eten

Goede grappen/verhalen/ lessen

Middagdutjes : )

Successen (klein/groot), service

Geld verdienen

Uitgebreid douchen

Wegdromen

Momentje voor mezelf (sporten etc)


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *