Lopend vuurtje: financiële onafhankelijkheid in Nederland

Gepubliceerd door Ms. Mill op

Financiële onafhankelijkheid in Nederland

The Fire is Spreading herkennen sommigen vast als de slogan van ChooseFI (zie ook anders mijn post over podcasts). De afgelopen tijd merk ik dat er in Nederland meer aandacht is voor financiële onafhankelijkheid is. HOERA!

Vanaf het begin dat wij FO ontdekten, moesten we het doen met Engelse blogs, podcasts, boeken etc. Hoewel we hier veel aan hebben gehad, is niet alle informatie van toepassing op financiële onafhankelijkheid in Nederland. Denk aan andere regelgeving van de Belastingdienst, mogelijkheden om (extra) pensioen op te bouwen en de beschikbaarheid van indexfondsen om in te beleggen.

goedmetgeld podcast financiële onafhankelijkheid in Nederland

Inmiddels is er meer Nederlandse content beschikbaar en een voorbeeld hiervan is de Goed Met Geld podcast. Zeker het beluisteren waard als je net bent begonnen en snel inzicht wil in de basisprincipes.

Daarnaast zie ik steeds meer financiële onafhankelijkheid artikeltjes op nu.nl verschijnen. Een heel mainstream medium! Elke maandag is de rubriek geld te lezen. En besparen is een veelvoorkomend onderwerp!

Playing with Fire: documentaire

Hoewel er in Nederland veel speelt, komen we voor de laatste ontwikkelingen binnen de movement toch terecht bij Engelse content. Mijn laatste boek dat ik las was Playing With FIRE van Scott Rieckens. Een aanrader voor een persoonlijke reis naar FO, mét ook de echte struggles die het oplevert in het eerste jaar (denk aan terugval, verschillen met je partner). Scott is tevens de maker van de eerste documentaire die de beweging van FIRE (Financial Indepence, Retire Early) belicht. Zie hieronder de trailer:

Trailer Playing With FIRE: The Documentary (bron: playingwithfire.co)

Wij zijn heel benieuwd naar de documentaire en vooral de nasleep ervan. Er is nog niet zoveel bekend over de releasedatum en platforms, maar stel je voor dat Netflix dit oppikt. Spannende tijden! Hoe blijven jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen?


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *